lauantai 23. toukokuuta 2015

viikon arkiruoat testissä | #1Kyseessähän oli siis listan ensimmäinen ruoka, eli  

kauppalistalta löytyi:
400g vähärasvaista naudan jauhelihaa // 600g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 porkkanaa
1 parsakaali
oliiveja
100g fetajuustoa // ehkä 50g salaattijuustoa
1 valkosipulin kynsi
1 prk Mutti-tomaattimurskaa
yrttimaustetta
mustapippuria
suolaa
250g täysjyväpastaa
Parmiggiano Reggiano -raastetta

Huom! Teko-ohje löytyy tuolta kaimani blogista - noudatimme tosiaan ohjetta aikalailla täsmälleen paitsi että kaupasta mukaamme päätyi hippasen isompi paketti jauhelihaa ja jääkaapissa oli avattuna about 50g salaattijuustoa, joten emme avanneet uutta pakettia. Meidän versiomme oli tämän takia selkeästi enemmänkin jauheliha-parskakaalipasta, mutta se ei haitannut yhtään, koska meikäläinen rrrrrrakastaa parsakaalia.

Eli mitä ruokaan tulee, tykkäsin kovasti!

Mutta --- H inhoaa oliiveja, enkä minä nähtävästi tykkää hirveästi parmesaanista, joka haiskahtaa omaan nenään aikalailla oksennukselta, joten näitä tuskin tullaan ensi kerralla ostamaan. Laittaisin myös ehkä sipulia hippasen enemmän. Mutta sehän tässä meidän kokeilussa oikeastaan hauskinta onkin, sen kautta pääsee muokkaamaan reseptit itselleen parhaiksi. Eikä muuten ole ikinä meikäläisellä käynyt mielessä, että porkkanaraastetta tai parsakaalia voisi tällä tavoin käyttää kastikkeessa!

Kyseinen ruoka tuleekin ihan varmasti jäämään osaksi meidän arkeamme, noilla pienillä modifoinneilla. Todella helppo ja nopea ohje -- ja juurikin sen takia ihan täydellinen arkiruoka. Tuli sen verran iso satsi, että tätä syödään (onneksi) huomennakin, nams!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti