lauantai 4. huhtikuuta 2015

arki, arkisempi, arkisin?


Iltaa! Se olisi sitten pääsiäinen. Itse en ateistina moisesta hirveästi välitä, mutta tokihan se on kiva, kun saa lapsilta nättejä oksia (joille olen tietenkin allerginen) kämppää koristamaan ja mämmi on herkkua - suklaaöveritkin on jo vedetty, luonnollisesti, joten mikäs tässä pallona ollessa.

H lähti juuri ystävänsä luokse saunomaan, ja suunnitelmaani kuului ahkeraa pänttäystä, muttamutta. Sen verran hyvin alkoi jo cohenin D:t, premissit, epistemologiat ja kaikenmaailman sosiometriset systeemit pyörimään silmissä, että päädyin pitämään pienen blogitauon ennen unille lähtöä. Huomenna jatkuu! Olo on muutenkin aika ventti, eikä ihme - perjantaina vetäisin yli kymmenen tunnin työpäivän lakanapyykkiä silittäen + lapsia viihdyttäen ja tänäänkin tuli ihan muutamat silitykset silitettyä ja pelit pelattua, vaikka työpäivän pituus olikin yli puolet lyhyempi.

Sikälimikäli on jäänyt epäselväksi, hain tosiaan Jyväskylän yliopistoon lukemaan (yllätys, yllätys) varhaiskasvatustiedettä. Pääsykoemateriaalina toimii about 8 melkoisen mojovaa artikkelia, jotka pitäisi nyt sisäistää riittävän hyvin, jotta pääsisi edes ekasta vaiheesta kakkosvaiheeseen eli soveltuvuuskokeeseen. Pelottaa, ahdistaa, jännittää. Olen tunnetusti vähän hermoheikko ja siihen on tainnut kaatua kaikki tähän astiset pääsykoeyritykseni, joten yritän nyt tällä kertaa ottaa mahdollisimman rauhallisesti ja lukea nimenomaan rauhassa ajatuksen kanssa ilman pelkkää ulkoapänttäystä - miten se tietenkin kannattaakin tehdä. Hajotan näin alkuunsa jokaisen artikkelin pienempiin osiin kirjoittamalla laajat muistiinpanot samalla asioita itselleni selittäen, mutta en aio juuttua yhteen tiettyyn asiaan/juttuun, kuten normaalisti tapanani on. Saas nähdä miten tässä käy...

Päivät ovat VAKAVA-matskun takia noudattaneet aika pitkälti samaa kavaa, työvuoroistani riippuen: kahvia, ruokaa, pänttäystä ja tietenkin töitä työpäivinä. Illat ollaan melkein poikkeuksetta päätetty Merliniin (Arthur, I wub ya!), tai vähintään katsottu jakso tai kaksi aamupäivästä, mutta tänään ei moista olla ehditty tekemään. Tokihan voisin vielä katsoa jotain sellaista sarjaa Netflixin kautta, mitä katson yksinäni (tällä hetkellä menossa mm. Stargate Universe), mutta nyt ei vaan yksinkertaisesti jaksa. Jotenka tämä akka suuntaa nyt nokkansa kohti makkaria, ei muuta ku öiöi!


 Ps. Mä olen nyt ykskaks yllättäen jotenkin tosi rakastunut peruslihaperunalaatikkoon, jonne lykkään sekaan milloin mitäkin... Uusi tuttavuus mulle; toki olen joskus syönyt, mutta en ollut ikinä ennen tätä vuotta kyseistä ruokaa itse tehnyt (olen siis raa'alle perunalle allerginen ja niiden käsittely on aina tuntunut epämiellyttävältä mm. hajun takia, joten olen aika pitkälti vältellyt perunallisia ruokia.) Mut siis ihan hirmu hyvää, voisin syödä vaikka joka päivä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti