sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

cambridge - vko 9 | syömiset


SUNNUNTAINA otin varaslähdön uuteen viikkoon, ainakin noin parempien valintojen osalta. Käytiin heittämässä lenkki koko perheen voimin Leivonmäen kansallispuistossa ja mulle oli varattu evääksi kahvin lisäksi banaani - saatiin toki Rymyn kanssa maistiaiset kanssaeläjän kinkku-cheddar wrapista, myönnän. Kotimatkalla tajuttiin kauppojen menevän kiinni muutaman minuutin sisään, joten päädyttiin sitten syömään ABC:lle, jossa valitsin talon kasvispihvit (lehtikaali-pellavansiemen kasvispihvit cashew-salaatin/kasvisten ja kylmän valkosipulikastikkeen kera). Oli muuten todella hyvä annos ilman mitään turhia perunoita tai pastoja, tykkäsin! Tehtiin luonnollisesti maistiaisvaihtarit, koska oon todennut, että mun kohdalla se on selkeästi toimivin ratkaisu. Toinen saa syödä mitä haluaa, enkä mäkään jää "mistään paitsi", joten win-win. Toinen toimiva juttu on jälkiruoka, joka mun kohdallani tarkoittaa salaattipöydästä otettua vesimelonia. Ruuan jälkeen käytiin vielä kahvilla Henkan porukoilla, eikä tehnyt tiukkaa olla ottamatta keksiä tai pullaa, vaikka tuoksu oli melkoisen herkullinen. Motivaatio, there you are! Loppu hyvin, kaikki hyvin - ainakin toivottavasti.

Teen muuten nykyään kotona pirtelöt aina tuolla tehosekoittimella, koska mä en kauheasti fanita niitä klassisia jauheklönttejä, hyi yöks. Sheikkerit ja minä ei ylipäätään olla koskaan tultu hirveän hyvin toimeen, kröhöm, eikä aina jaksa pelata sauvasekoittimen ja jäisten marjojen kanssa, joten tää on ollut kyllä tosi kätevä vaihtoehto. 


MAANANTAINA hurautin aamupalaksi lusikoitavaan muotoon 70g raejuustoa, 90g puolukoita, puolikkaan banaanin sekä lorauksen maitoa, nams. Nälkä tuli normaalia nopeampaa, mutta tälläpä kertaa jätin kaurahiutaleet kokonaan pois, liekö siinä syy? Lounaaksi kaivoin pakastimesta kasvissosekeittoa, johon päälle heitin lusikallisen fetaa (Arla Apetina, 3%). Välipalana toimi keylimepiepirtelö, kuten myös päivällisenä, jolloin söin lisäksi aamupalalta jääneen banaanin toisen puolikkaan. Iltapalaksi söin kokeilun vuoksi yhden ruisleivän (100% Ruis) peston kanssa, sillä mulla ei ollut hajuakaan mitä pesto on ja tahdoin sitä maistaa (Tein siis viime viikolla salaattia, jossa pestoa oli tarkoitus käyttää, mutta unohdin kiireen keskellä koko hemmetin purkin...). Illan vika pirtelö meni tyrnimarjojen ja clipperin sleep easy -teen kera, kanelia ja kurkumaa unohtamatta. Kyllä, kuten ehkä arvasittekin, yritin suht epätoivoisesti taistella pientä flunssanpoikasta vastaan, muutoin en olekaan pahemmin teetä Cambridgen aikana juonut. Ja hei, töissä en sortunut tuliaisiksi tuotuihin tobleroneihin ja vaaka  palkitsi mut tästä hyvästä näyttämällä iltapainoksi alle 68 kiloa, huh huh. Ihan uusi juttu mulle - en muista milloin viimeksi olisin nähnyt noin alhaisen lukeman, ehkä joskus ylä-asteella, öö? Mä en itse asiassa oikeastaan tiedä missä välissä ne kaikki kilot keräsin, oon jotenkin kuvitellut, että ne ovat olleet mulla aina O.o 

 

TIISTAINA söin aamulla tuttuun tapaan smoothien; 50g maitorahkaa, 50g tyrnimarjoja, 50g mansikoita, 5g kaurahiutaleita ja 20g raejuustoa. Oon tullut siihen tulokseen, että smoothie on vaan mun vatsalleni kaikista parhain vaihtoehto aamutuimaan. Itsehän tykkäisin leivästä, mutta vatsa on toista mieltä. Lounaaksi meni keylimepiepirtelö sekä banaani, töissä välipalaksi pelkkä pirtelö. Päivälliseksi tein lihaisan variaation IDAN mausteisesta kookos-tofukeitosta käyttämällä tofun sijaan kanaa. Keiton kanssa söin taas lusikallisen fetaa, se kun vaan sopii mun mielestä täydellisesti keittoihin, ihan niinkuin raejuustokin. Viimeinen pirtelö sai kaverikseen 100g mustikoita. Ja hei, tunnustan  - töissä söin kaksi geisha-karkkia ihan vaan naistenpäivän kunniaksi, tietenkin.


KESKIVIIKKONA aamupalaksi smoothien muodossa 34g raejuustoa, 30g rasvatonta maitorahkaa, 136g mansikoita ja 6g kaurahiutaleita. Lounaalla oli edellisen päivän keittoa. Välipalaksi söin pirtelön kanssa banaanin, että jaksoin olla lasten kanssa ulkona. Päivälliseksi pirtelö ja pari haarukallista kirjolohikiusausta, hups. Sen jälkeen vedinkin sitten geisha-överit, voi huoh. En tiedä miksi. Ketutti? Iltapalaksi pirtelö kera mustikoiden ja puolukoiden. Ja hei, tunnustettavaa on enemmänkin; söin mä nimittäin vielä yhden Skyrrinkin (crème brulée), kun Henkka toi uutuuden maistettavaksi... olisinhan mä toki voinut fiksuna Henkan purkista maistaa, mutta eipä taas siinä tilanteessa tullut mieleen.

TORSTAINA aamupaino oli 67,7kg :) Aamupalaksi heitin naamariin kiireisesti kaksi ruislepää (100% Ruis), päälle en saanut muuta kuin juustoa ja kalkkunaa, koska muuta ei kaapista löytynyt, höh (puute korjattiin kyllä heti samana iltana). Juustoa otin tosi vähän, joten tässäkin suhteessa huomaan kyllä edistyväni. Lounaaksi pirtelö ja banaani, joka on kaikista kätevin hedelmä töissä syötäväksi, ja välipalaksi tietenkin pirtelö. Päivän tunnustus tuleekin sitten tässä kohdin, vedin nimittäin välipalan ohessa myös kaksi pientä pannarin palaa hillon kera, argh. No, onneksi vain kaksi. Päivälliseksi teimme jauhelihakeittoa ja oli muuten superhyvää! Kyllä saa mummi olla lapsenlapsestaan nyt ylpeä, ei nimittäin käytetty mitään pakasteita. Torstaina palasin vihdoinkin POP pilateksen pariin - ja kyllä muuten huomasi, että on tullut pidettyä taukoa, huhhuh! No, huomenna paluu treeniohjelman pariin. Iltapalaksi pirtelö + 115g vadelmia, ja taas testiin uutuus Skyr (mustikkapiirakka), josta tällä kertaa maistoin vain muutaman lusikallisen.


PERJANTAINA söin aamulla ruisleipää kera juuston, leikkeleen, tomaatin ja kurkun. Lounaaksi tuttuun tapaan pirtelö ja banaani, välipalaksi pelkkä pirtelö. Päivälliseksi edellisen päivän keittoa, oli edelleen herkkua, ai että. Iski joku ihme nälkähimotus seiskan aikaan illalla ja söin sitten raejuustoa, kurkkua ja tomaattia - ja pienen lusikallisen pestoa niiden kanssa, hups? Epäilen, että keho vaan huusi lisää polttoainetta POP pilateksen jälkeen, sekin tuli nääs perjantaina tehtyä. Iltapalaksi pirtelö marjojen kera, tästä ainakin on muodostunut jo tapa :)

LAUANTAINA menetin kontrollin hetkeksi ihan kokonaan ja suuhun meni mitä sattui, mukaan lukien jätskiä, rasiallinen viinirypäleitä jne... Henkan kanssa sovittiin, ettei kotiin enää tuoda mitään herkkuja, vaikka kuinka kiukkuaisin ja uhkailisin. Kehtaan kyllä väittää kyseisen episodin liittyvän tavalla tai toisella meikäläisen kuukautiskiertoon, sen verran herkkänahkainen ja dramaattinen oon pari päivää ollut... Enemmän kuin yleensä, siis. Illalla yritin toistella itselleni takapakkien kuuluvan tähän prosessiin ja että ikinä ei tarvitse odottaa "maanantaita" tai "huomista" palatakseen ruotuun - en siis vetänyt täysiä övereitä, vaan onnistuin ottamaan tilanteen uudestaan haltuun, mistä olen todella iloinen. Valmentaja pyysi viimeksi kirjoittamaan ylös miten perustelen repsahdukset itselleni, mutta mä en kyllä tällä kertaa mitenkään perustellut niitä suuntaan tai toiseen. Ei ollut mitään varsinaista syytä miksi poikkesin suunnitelmasta, mä vaan tein niin.

SUNNUNTAINA aamu käynnistettiin hyppäämällä vaakaan (67,5kg) sekä simppelillä smoothiella, eli 22g maitorahkaa ja yhteensä about 120g puolukkaa ja mustikkaa. Sekaan heitän nykyään aina vähän kaurahiutaleita, niitä en enää edes punnitse joka kerta. Lounaaksi pirtelö muutaman tyrnin kanssa (yritän edelleen taistella jotain flunssaa vastaan), hedelmän unohdin täysin. Välipalana meni pirtelö ja päivälliseksi tehtiin ihan itse lihapullia tomaattikastikkeessa spaghetin (täysjyvä) kanssa, nams! Ohje löytyi sattuman kautta täältä, joskin muokkasimme sitä hieman... Oli muuten elämäni ekat itse tekemäni lihapullat (mistä tulikin mieleeni, että varmaan pakko soittaa lähiaikoina mummille ja kertoa asiasta). Tai no, okei, Henkka ne pyöritteli palloiksi, mutta määää olin sekoittanut taikinan ja määää paistoin pannulla! :D Yleensä en tomaattisista keitoista tai kastikkeista hirveästi välitä, mutta oli kyllä tosi hyvää. Iltapalaksi aion syödä vielä pirtelön marjojen kanssa, tuttu juttu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti