lauantai 16. tammikuuta 2016

netflixsuosikki: scorpion


Meillä ei ole näkynyt digiboksi pitkään aikaan (kyllä, asialle pitäisi tehdä jotain, kun vaan saataisiin aikaiseksi), mutta ei se ole meitä pahemmin haitannut - ainakin  meikäläiselle on hyvin riittänyt netti ja Netflix. Katson muutenkin yleensä kaikki suosikkini maratoneina, minkä takia en telkkarista niitä tykkää seurata; en vaan jaksa sitä viikottaista odottelua! Toki Netflixissäkin joutuu aina välillä odottamaan kokonaisia tuotantokausia, joskus aika pitkäänkin, mutta mieluummin odotan ja katson sitten tyytyväisenä putkeen koko kauden. 

 
Tällä hetkellä menossa on action/draama/rikossarja nimeltänsä SCORPION, joka on ollut varsin viihdyttävä paketti. Normaaleista rikossarjoista en hirveästi jaksa innostua, lähinnä puuttuvien romanssien ja juonen totaalisen ennalta-arvattavuuden takia, mutta tämä ohjelma on kuitenkin onnistunut koukuttamaan rikkinäisillä hahmoillaan sekä yhdistämällä just sopivasti toimintaa ja huumoria romanttisiin viboihin. Se yhdistelmä puree muhun aina, voin kertoa. Scorpion perustuu löyhästi tositapahtumiin, joskin mä olen todella skeptinen mitä näihin asioihin tulee. Jostain taisin lukea, ettei tämä "oikean elämän" Walter O'Brien ole ikinä suostunut todentamaan väitettyä älykkyysosamääräänsä (197) testeillä, joten mene ja tiedä. Mutta ainakin ohjelmasta olen tykännyt ja sehän on pääasia!

Sarjan keskeisin hahmo on luonnollisesti Walter O'Brien (Elyes Gabel), tuo sosiaalisesti tökerö, huippuälykäs internetvelho, jonka elämä heittää häränpyllyä heti kättelyssä. Walter on Scorpion-nimeä kantavan yrityksen perustaja ja näin ollen joukon johtaja. Palkkalistoilta löytyy myös käyttäytymistieteiden asiantuntija, psykiatri Tobias Curtis aka Toby (Eddie Kaye Thomas), joka lukee ihmisiä kuin avoimia kirjoja. Happy Quinn (Jadyn Wong) on joukon nerokas mekaanikko ja Sylvester Dodd (Ari Stidham) ihan liikaa miettivä, varsin sympaattinen "ihmislaskin", jolla pelkoja ja neurooseja riittää vaikka muille jakaa. Tarinan alussa Homeland Securityn agentti Cabe Gallo (Robert Patrick) palaa Walterin elämään jokseenkin yllättävällä tavalla ja samaan syssyyn joukkio tutustuu yksinhuoltaja-äitiin, Paigeen (Katharine McPhee), sekä tämän nerokkaaseen poikaan, Ralphiin (Riley B. Smith). Sarjassa seurataan tämän kyseisen joukon sisäistä elämää, keskinäisiä suhteita ja ratkaistaan samalla kiperiä ongelmia yks toisensa perään - tavalla jos toisellakin.

Tykkään sarjasta monestakin eri syystä (Happy/Toby shipper here, hello!) mutta eniten minuun vetoava juttu on selkeästi Walterin asenne Paigen poikaa, Ralphia, kohtaan. Siinä on jotain niin ihailtavaa, ja hellyyttävää - ja ehkä vähän katkeransuloistakin, että tod näk katsoisin sarjaa vaikka Walter vetäisi yritystään ihan yksin...

Sikälimikäli tykkäät esim. Hawaii 5-0:sta ja/tai Bonesista, niin suosittelen tutustumaan tähänkin!


credit | kuva 1 | kuva 2 | kuva 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti