lauantai 13. helmikuuta 2016

kokeilussa pop pilates

Mä en edelleenkään tykkää ohjatuista jumpista ynnä muista (jaoin aiheesta ajatuksiani paremmin kolmannella Cambridge-viikolla), mutta pilates on nyt vienyt mennessään! Taustatietona kerrottakoon, että sain muistaakseni jonkun lehden kylkiäisenä perinteisen pilates-dvd:n joskus vuosia sitten ja mä en todellakaan ensin kiinnittänyt siihen mitään huomiota, kun ei vaan kiinnostanut. Levynen lojui jossain mun tavaroideni joukossa varmaan vuoden tai kauemmin, kunnes sen yhtenä päivänä löysin ja päätin kokeilla ilman mitään sen kummempaa syytä. Siitäkin on nyt varmaan yli 6 vuotta aikaa, öö.

Nyt kun oon kirjaimellisesti vuosia aina tehnyt sitä samaa ohjelmaa säännöllisen epäsäännöllisesti, ihan liian harvoin ja tod näk vieläpä väärin, kaipasin yhtäkkiä enemmän tietoa aiheesta. Tavoitteena olisi nyt opetella tekemään liikkeet oikeasti oikein, muun muassa. Niinpä päätin kurkata youtuben ihmeelliseen maailmaan ja voi hitsit, sieltähän löytyi muutama helmi!Ekassa videossa tykkään erityisen paljon siitä, miten selvästi noi hengittämiset selitetään ja varsinkin näytetään. Mulle se on nimittäin vieläkin ollut vähän epäselvä juttu tietyissä liikkeissä, esim. satasen kohdalla, koska toi mun oma dvd:ni on tosiaan sen miljoona vuotta vanha, dubattu, eikä mikään ihan parhammaista päästä muutenkaan. Tässä myös kerrotaan mielestäni hyvin mitä olet tekemässä, miksi ja miten se nimenomaan pitäisi tehdä parhaimman hyödyn saavuttamiseksi, mikä on aika oleellinen juttu aloittelijalle. Tokassa videossa siis pitkälti sama juttu, avataan noita liikkeitä ja niiden tarkoitusperiä. Tokan videon kohdalla mua jäi kuitenkin mietityttämään tuo POP pilates - whaaaaaat? No, ystävämme google avuksi. Selvisi, että POP pilateksen, jossa yhdistyy siis popmusiikki ja pilates, on kehittänyt Cassey Ho (lue lisää täältä, jos kiinnostaa) ja siitä on tullut varsin suosittu treenimuoto. Jälkimmäisen linkin takaa löytyy vaikka ja mitä kivaa, mm. WAIST TRAINER CHALLENGE, jota aion kyllä jossain vaiheessa yrittää! Videot löytyvät helposti myös youtubesta, Casseyn omalta blogilates -kanavalta, ja tätä kautta löysin myös alla olevan kalenterin.


Ja siitähän se ajatus sitten lähti! Nuo videot antoivat pientä lisäpotkua, mutta innostus iski kunnolla päälle törmätessäni tuohon treeniohjelmaan (löytyy muuten linkin takaa isompana), tai itse asiassa sen vanhempaan versioon - päivitin nyt tännekin tuon uudemman. Se on suunniteltu neljälle viikolle lepopäivineen, mutta koska mä en todennäköisesti pysty sitä tahkomaan läpi tuossa ajassa, ja koska haluaisin opetella jokaisen videon kohdalla tekemään ne liikkeet kunnolla, ajattelin sen sijaan edetä kyseisessä järjestyksessä, mutta omassa tahdissani. Videot tulen lisäämään järjestyksessä youtube-kanavani blogilates: beginner's calendar -soittolistaan, ihan vain omaa arkeani helpottaakseni ja hommaa nopeuttaakseni.

Itse asiassa, heti tänään aamupäivällä Henkan ja Rympän lähtiessä lenkille, mä jäin kotiin tekemään kalenterin ekan treenin (POP Pilates for Beginners - Total Body Workout) ja kyllä muuten tuntui, huhhuh!

Ps. Tulipa mieleen, että Henkallakin on nykyään oma blogi (pinnan alta ja päältä), jossa tyyppi tarinoi vaeltamisesta, sukeltamisesta ynnä muista omista jutuistaan.

---
Hey dudes! I've never liked aerobics or the sort, mainly because I never understand what I'm supposed to be doing and therefore get really pissed off, haha. For years I've sort of liked pilates, though, because I can do it home alone and I don't need any tools. After doing (poorly) the same routine I have on dvd, for literally years and years and years, I started getting bored with it - go figure :D That is obviously why I turned to youtube to learn more. I'd never even heard of POP pilates before but after noticing it in the second video, I got really curious... I got interested and excited, even, and now I've decided to go through the beginner's calendar. However, I'm not even attempting to try and get it done in four weeks but I will be progressing in the order above. I'll much rather take my time, though, and learn to do the moves of each video right because this is still such a new thing to me. Henkka took Rymy to a walk this morning and I got to try the first workout and let me tell you, I FELT IT :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti