sunnuntai 17. joulukuuta 2017

bujo | syyskuun sotkut ja lokakuun puhtoiset

Hellurei, täällä taas! Mä vähän salaa sisimmissäni pelkäsin, että alkuhuuman hälvetessä kyllästyn bujoiluun totaalisesti, mutta ehei, ei siltä vaikuta. On ollut erityisen ihanaa huomata, että bujokärpänen on purrut mm. vähintään yhtä opiskelutoveria, haha. I am not alone! Aina kun luennolla bongaan jollakulla microneita tai kovakantisen, kuminauhallisen vihkon, huomaan miettiväni, että bujoileekohan tuokin :D Toisaalta samaan aikaan tekisi mieli välillä kailottaa, että minä sitten muuten törmäsin tähän konseptiin jo ennen kuin siitä tuli tämmöinen "trendi", ettäs tiedätte! Joo, mulla on henkisiä ongelmia, tiedän.

Anyways, mitä itse bujoiluun tulee --- olen nyt pyrkinyt siihen, etten tee bujoon pohjia valmiiksi liian pitkälle tulevaisuuteen. Osittain etten kyllästy ja osittain, koska alkuperäisessä ideassaan bujo ei toimi niin. Facebooryhmissä olen huomannut juurikin sen, että porukka innostuu jutusta ihan silmittömästi ja pyrkii tekemään koko joskus jopa koko vuodelle pohjat valmiiksi ja joillekin se varmasti toimii. Minullakin se toimi, yhdessä vaiheessa. Pointti vaan on se, ettei bujossa ole kyse siitä - silloin kyseessä on itsetehty kalenteri ja siinäpä se. Bujo kun ei syvimmiltään ole kalenteri vaan viittaa systeemiin ja sen ideologiaan sekä merkkeihin, joilla jokaisella on omat funktionsa. Moni tuntuu kamppailevan samojen asioiden kanssa kuin minä alussa; takaraivossa on tarve pitää bujo siistinä ja nättinä ja eri jutut omissa kategorioissaan. Mulla kesti pieni ikuisuus, ennen kuin hyväksyin, että se bujon idea on nimenomaan se, että kaikki jutut saavat olla epäloogisessa ja sekavassa järjestyksessä, koska sisällysluetton avulla homma pysyy kasassa. Mulle onkin nykyään tärkeää, etten yritä rajoittaa itseäni tai mieti, ettei joku sovi jonnekin. Se, oli se mikä tahansa, sopii just sinne minne sen päätän laittaa. Silti olen ennenkaikkea sitä mieltä, että jokainen saa sekä toteuttaa bujoaan että kutsua sitä juuri niin kuin itse haluaa ja samanlainen ajatus löytyy myös virallisesta Bullet Journal -vihkosta:


Kesällä annoin kuitenkin itselleni luvan taiteilla uutukaiseen leuchtturmiin sivuja valmiiksi syksyä varten, mutta vain ja ainoastaan sillä ehdolla, että joka kuukaudelle tekisin jotain erilaista. Tämä osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, sillä se auttoi meikäläistä löytämään omat inhokkini ja suosikkini. Tammikuun ja helmikuun pohjat tein itselleni valmiiksi samalla periaatteella tässä ihan vähän aikaa sitten, eli joka kuukaudelle kehitin jotain uutta ja erilaista sekä yhdistelin jo hyväksi havaitsemiani elementtejä. Niistä lisää toisella kertaa, I promise!

Syyskuun tyhjät pohjat voit btw tsekata esim. täältä, mutta tässäpä ne täytettynä -- pahoittelut muuten kuvien laadusta, joku aivopieru on saanut meikäläisen kuvailemaan iltaisin enkä nähtävästi ole osannut sammuttaa työvaloani, joka näkyy kuvissa mukavasti, huoh. Jospa vaikka ensi kerralla yrittäisin olla hippasen fiksumpi ja kuvata esim. päivänvalossa... anteez.


Syyskuussa sitouduin kokeilemaan päiväkohtaisia lokeja ja tykästyin kovin. Päivälokithan ovat nimenomaan se Bullet Journalin perussuola, joskaan tässäkään en aivan täysin noudata alkuperäistä kosenptia. Itse en esimerkiksi aina siirrä tehtäviä päivältä toiselle vaan pikemminkin viikolta toiselle. Jos teen asian, joka lukee maanantain kohdalla, merkkaan sen tehdyksi riippumatta päivästä. Tehtävät, jotka ovat vielä sunnuntaina auki, siirrän tarvittaessa seuraavalle viikolle. 


Koska syyskuussa tykkäsin aukeaman reunassa olevasta viikkonäkymästä, päädyin lokakuussa kokeilemaan uudestaan jo tutuksi tulleita viikkonäkymiä. Eli tässäpä siis lokakuun tyhjät sivut:


Noista mun seurannoista muuten sen verran, että mua ahdisti jostain syystä tosi paljon ajatus siitä, että vieraat ihmiset tietäisivät mitä seuraan - lähinnä, koska seuraan omasta mielestäni välillä todella henkilökohtaisiakin asioita enkä halua niitä muiden tietoisuuteen. Halusin kuitenkin pystyä esittelemään bujoani sekä opiskelutovereilleni että netissä ja tästä syystä värikoodasin seurantani jo aika alussa. Bujon takakannessa kulkee luonnollisesti mukana lappu, jossa niiden merkitykset ovat avattuina, mutta itsehän en lappua enää tarvitse sillä muistan värikoodini ulkoa. Punainen esim. merkitsee allergialääkettä ja keltainen Rymyn kynsien leikkausta.

Ensi postauksessa voisinkin sitten jakaa lokakuun täydet sivut ja kertoa mm. sen, miltä viikkonäkymän käyttö tuntui päivälokien jälkeen :)

6 kommenttia:

 1. Ihanan täyden näköisiä sivuja sinulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään. Aina välillä haluaisin tehä semmosia väljempiä ja "harmonisia" sivuja, mut sit kuitenkin jää aina vähän harmittamaan kun menee niin paljon tilaa hukkaan.

   Poista
 2. Aivan ihana bujoilityyli sinulla! Monesta kuvasta jäin kaipailemaan lähikuvia, olisi tehnyt mieli tutkia kuvia tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva kuulla, kiitos. Pidämpä tämän mielessä, enpä nääs ollut moista tullut edes ajatelleeksi!!! Oliko joku tietty kuva mielessä, voisin nimittäin hyvin lisäillä muutaman lähikuvan kun vaan tiedän mikä kiinnosti :)

   Poista
 3. Kuvittelenko vaan vai onko tää muuttunut todella paljon värikkäämmäksi ja koristellummaksi kuin ennen? Tykkään! ♥ ♥ ♥

  Sun koristelu on kauhean omaperäistä ja tykkään noista mietelauseistakin. Itsehän kuorrutan bujoani vain lyriikoilla, washilla ja tarroilla. Ja kuukalenteri on ihan best! Aivan loistava. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos <3 ... Also, I don't know what happened. Kai tää on sitä kuuluisaa "kehitystä", kun ei rajoita itseään liikaa ja mieti et kun en mä kuitenkaan osaa... Useasti tulee selattua bujoa ja jään kattomaan ja miettimään just noita mietelauseita yms. Sen verran hyvin tunnet mut, et varmasti tiiät etten laittas tonne yhtäkään tekstiä, mikä ei oikeesti osu ja uppoa -- jokainen muistuttaa mua jostain tärkeästä asiasta. Piirtelyä ja just tämmöstä "väkertelyä" harrastin paljon pentuna kun sattuneesta syystä vietin enimmäkseen aikaa joko koneella tai yksin omassa huoneessa. Se oli terapeuttista jo silloin ja nähtävästi on sitä edelleen!

   Niiii ja mä päätin jossain vaiheessa pitää taukoa plan with me ynnä muiden videoiden katsomisesta ja keskittyä nimenomaan siihen omaan tyyliini, ihanaa jos se alkaa vihdoin näkyä! Toki edelleen saan paljon inspiraatiota muiden ideoista mut omaani sovellan ainoastaan niitä, jotka oikeesti kolahtaa ja vaikuttaa hyviltä. Oikeestaan siinä vaiheessa kun sä aloit näyttään kuvia sun bujosta ja tajusin miten tykkään just nimenomaan siitä persoonallisesta lookista mä päätin, et mäkin haluan löytää sen oman tyylini että kiitosta vaan :D

   Poista