perjantai 22. joulukuuta 2017

bujo | lokakuun sotkut ja marraskuun puolipuhtoiset

Böö! Siis joo, kyllähän meikäläisellä olisi tälleen joulun alla listalla about miljoona muutakin oleellisempaa hommaa tehtävänä kuin blogin päivittäminen, mut kun ei nyt vaan inspaa. Ehkä toi keittiön siivoaminen voi odottaa mua vielä sen pienen hetken, eh? Elikkäs, edellisessä postauksessa näytin miltä lokakuun pohjat alunperin näyttivät ja taisin myös luvata jakavani ne täytettynä joten, here I am.


Lokakuussa mulla oli käytössä tutut ja turvalliset viikkonäkymät. Viikkonäkymiä käytin ahkerasti myös ihka ensimmäisissä Bullet Journal -kokeiluissani, joten kuvittelin näiden pohjien sopivan mulle, mutta olin väärässä. Tyhjinä sivut oli mielestäni hirmu nätit, kyllä, mutta täytettynä noi viikkonäkymät ei oikeastaan miellytä mua ollenkaan, tai eivät ainakaan tällä hetkellä. Tykkäsin kyllä siitä, että toiselle sivulle sai näppärästi kirjoittaa sekalaisia tehtäviä, mutta muutoin koin nämä kyseiset viikkonäkymät hieman rajoittaviksi ja jotenkin... sekaviksi. En oikein tiennyt mitä laittaisin mihinkin - ajatuksenahan siis oli laittaa kahdessa vikassa aukeamassa koulujutut vasempaan ja omat jutut oikeaan reunaan, mut jotenkin lopputulos ei vaan näytä omaan silmään mitenkään erityisen nätiltä tai tasapainoiselta. Jäi liikaa tyhjää tilaa sinne tänne, ehkä? Mä kun en ole mikään doodlailun mestari, kuten ehkä ootte jo huomanneet.


Marraskuussa halusinkin sitten kokeilla jotain ihan muuta. Alkuperäinen idea oli, että keräisin vaan tuon marraskuussa listalla-otsikon alle tehtäviä, mutta huhheijaa, oli niin hemmetin kiireinen kuukausi ettei se vaan rittänyt. Ajattelin, että jos tarvitsen enemmän tilaa, otan dashboardin käyttöön, koska juuri sitähän varten sen olin luonut, mutta marraskuussa sain kuitenkin toisen idean; halusin kokeilla post-it-lappuja! 


Ystäväni maalasi mulle jokunen aika sitten kuvan Rymystä ja mä sitten tulostin sen pienemmässä mittakaavassa ja läväytin bujooni, kun sopi niin täydellisesti marraskuun teemaväriin... johon sitten huomasin noiden post-it-lappujen sopivan myös ja siitä se ajatus sitten jotenkin lähti -- otin vanhan bujon takaata sivun ja taiteilin siihen nuo kaksi otsikkoa eli tällä viikolla ja ensi viikolla. Sivun toisen puolen jätin tuolloin tyhjäksi. Systeemi oli aika simppeli; post-it laput yksinkertaisesti vaihtoivat paikkaa. Lappuihin kirjoitin oikeastaan vain suurimmat menot ja päiviin/viikkoihin sidotut tehtävät, joita en ollut laittanut tuohon marraskuun isoon listaan. Tykkäsin systeemistä, mutta en ehkä ottaisi sitä enää käyttöön keskellä lukukautta vaan ehkä esim. kesälomalla tai muutoin vain väljemmän kuukauden kohdalla. Marraskuu oli tosiaan yllättävän kiireinen kuukausi opiskelurintamalla, joten siinä mielessä olisin ehkä tarvinnut tähän rinnalle päiväkohtaiset lokit, mutta toisaalta, ne olisin edelleenkin saanut helposti tehtyä dashboardiin jos olisin todella kokenut tarpeellisiksi. Tämän pohjan perimmäinen tarkoitus oli säästää sivuja ja siinä se todellakin onnistui; koko kuukausi vei vain neljä aukeamaa kun taas esim. syyskuu vei about 7. Niiiiin ja sikälimikäli joku miettii mitä nuo värit tuossa kuukausiseurannan sivussa edustavat niin siinähän on siis tosiaan mielialaseurantani. Samainen seuranta löytyi lokakuussa aina päivän kohdalta - se pitää sisällään sekä aamun että illan fiiliksen. Marraskuun tarroista saan kiittää tätä ihanaa tyyppiä (sekä muistaakseni sanelmatuomista + lamppuartsia) ♥ ^_^ ♥ Rakastuin varsinkin noihin kristallitarroihin niiden herkullisten värien takia että joo, niitä voi(t) sitten hankkia mulle lisää, eiku (yes, I am talking to y o u).

Että semmoista tällä kertaa! Itse fanitan ihan älyttömästi tällaisia "täydet + tyhjät" -postauksia muiden blogeissa, joten olisi tosi kiva kuulla mitä muut ovat mieltä asiasta? Yay vai nay? Esim, haluasitteko jatkossa nähdä miltä meikäläisen bujo kuukausittain näyttää sekä tyhjänä että täytettynä vai riittääkö ns. pienemmät päivitykset ja/tai instakuvat? Ylipäätään kaikki ajatukset, kysymykset, toiveet ja/tai ynnä muut kommentit bujo-aiheisiin postauksiini liittyen ovat enemmän kuin tervetulleita! :)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana koirakuva, katsoin heti että vähänkö ihanasti sopii tuonne sivulle! Onko sulla koira-aiheisia sivuja, niitä olis kiva nähdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sattuipas sopivasti, Rymyn seurannat ovat nääs marraskuun jälkeisellä aukeamalla, että ne ainakin on tulossa esittelyyn! Mulla ei hirveästi muutoin ole koira-aiheisia sivuja kun ei oikein harrasteta mitään, mut oon miettiny et vois kehittää jotain kun tänne opiskelemaan muuttamisen jälkeen on unohtunut kaikki kotona treenaamiset ja temput... Ennen tehtiin aika ahkerasti kotona kaikkea! :)

      Poista