maanantai 18. huhtikuuta 2016

viikon arkiruoat testissä | #3


listalta löytyi kolmantena
NUUDELIWOKKI
 
kauppalistalla
400g naudan jauhelihaa
5 pussia nuudeleita
4-5 porkkanaa
1-2 paprikaa
1-2 sipulia
(Soijakastiketta & Srirachakastike)

Huom! Alkuperäinen resepti + ohjeet täällä.

Pidin taukoa elämäntaparempastani (ja samalla muuten ikään kuin vahingossa kaikista terveellisistä elämäntavoista noin niinku ylipäätään, hups?) yliopiston pääsykokeisiin pänttäämisen takia ja niinpä Henkka tässä yhtenä päivänä ehdotti, josko otettaisiin seuraava arkiruoka kokeiluun. "Hei joo, otetaan!" vastasin. Olin todella hämilläni, että mies edes muisti koko asiaa, ja vielä iloisempi, kun hän lupasi safkan tehdä :D Niinpä sunnuntaina meikäläisen istuessa tunti toisensa jälkeen naama kiinni pääsykoematskussa, Henkka kävi kaupassa ja mä sain (taas kerran) istua lähestulkoon valmiiseen pöytään, ai että. Vaikka toi kanssaeläjä välillä vie järjen multa, tää on yksi niistä asioista, missä mua on lykästänyt ;)

Täytyy myöntää, että ihan vähän mua kyllä nauratti siinä vaiheessa, kun työhuoneeseen kantautui kauppareissun jälkeen julmettu kiroaminen. Mä arvasin samantien mistä on kyse, ei nimittäin todellakaan ollut ensimmäinen kerta -- johan Henkka oli kauppalistankin unohtanut kotiin, josta mä sitten asian tajutessani näppäränä tyttönä otin kuvan ja pistin sillä telepaattisella yhteydellä eli whatsappilla perään. En siinä vaiheessa sitä itsekään tajunnut kun en sen paremmin listaa lukenut, mutta eihän se siis ollut unohtanut kirjoittaa ylös kuin sen kaikista oleellisimman jutun, eli nuudelit. No, ei muuta kuin takaisin kauppaan, onneksi asutaan ihan keskustassa.

Tällä kertaa kyseistä ruokaa ei modifoitu yhtään - ehkä jos itse olisin ollut keittiössä, kröhöm, pannuun olisi päätynyt vähemmän nuudelia (ja sekin täysjyvänä) ja enemmän kasviksia yms, mutta täytyy sanoa, että tällaisenaan ruoka oli kieltämättä ihan törkeän hyvää. Löysin taas uuden suosikin, jes! En voi muuta kuin suositella - niin helppo, ja kuten Iina itsekin blogissaan toteaa, todella helposti muunneltavissa. Me itse asiassa jo suunniteltiinkin mitä kaikkea seuraavalla kerralla sekaan heitetään. Lisäksi safkaa tuli sen verran reippaasti, että Henkka sai huomiselle eväät, eikä munkaan tarvitse huomenna (tai tänään, jos kelloa katsotaan) kuin lenkittää koira, muutoin saan ihan rauhassa perehtyä VAKAVA-artikkeleihin aamusta iltaan, jos siltä tuntuu.

Lautaselle lisättiin salaattia, hunajamelonia ja oliiveja, nams! Kehuin kokkia varmaan kymmenen kertaa, vaikka tälleen jälkikäteen ajateltuna kehuthan kuuluvat luonnollisesti mun kaimalleni. Henkkahan vaan seurasi simppeliä ohjetta, haha. 

Pääsykokeiden jälkeen olisi taas tarkoitus parata paremmin blogin ääreen, olisi kiva vaihteeksi taiteilla Rympylään liittyvä postaus (ei sillä, että meillä mitään uutta ja ihmeellistä olisi tapahtunut, mut silti), mutta nyt on lähdettävä unille - huomenna jatkuu nääs opiskelu heti aamusta eli ei muuta kuin öiöi!
 

Ps.

Me päädyttiin tekemään tätä ihan samaa ruokaa heti uudestaan, koska tosiaan tahdottiin kokeilla pikkasen eri versiona - mä ehkä kutsuisin tätä enemmänkin kasvisnuudeliwokiksi :D Eli tällä kertaa Henkka, joka taas ihanana teki ruuan, heitti sekaan 3 sipulia, 5-6 porkkanaa, 2 paprikaa, 1 parsakaalin, pakastepussillisen papuja, 400g jauhelihaa ja 3 pakettia täysjyvänuudeleita. Vihannekset ja jauhelihan maustoi kuulemma nuudelien mukana tulleilla mausteilla ja that's that. Samaan tapaan kuin alkuperäinenkin versio, tää oli kyllä niiiiin herkullista! Vaikka onhan nuudelimössö aina hitusen parempaa, kröhöm, mutta ei paljoa jäänyt kakkoseksi. Lisäksi, mä en ole ikinä ennen tykännyt tulisista jutuista, mut toi Sriracha,  ja jo sitä aikasempi tuttavuus eli Santa Marian Sweet Chili Sauce Original, ovat vieneet mut ihan mennessään - Henkka just eilen kysyi multa josko oisin tahtonut Sweet Chili-kastikkeen suoraan mukiin, kun sen verran reippaasti sitä lautaselle eksyi, haha. Omnomnomnom. Nyt mua kiinnostaisi kokeilla tätä samaa ruokaa kalan kanssa, mut ehkä me kokeillaan sitä joskus toiste. Ylihuomenna (kuten kuvasta näkee, ruokaa jäi enemmän kuin reilusti huomiselle) voitaisiin toki testata arkiruoka-listan neljäs ruoka, joka on siis avokadopasta parmankinkulla ja thaibasilikalla, hmmmm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti