perjantai 25. marraskuuta 2016

eläinlääkärissä: hammaskaluston huoltoa

Moi! Toivottavasti sielläkin suunnalla talvi on (taas) tekemässä tuloaan, nimittäin täällä ainakin onneksi tuntuu olevan. Ei sillä, että edelleenkään pitäisin hirveästi talvesta, mutta se lumen tuoma valoisuus on kyllä iso plussa... Perjantain kunniaksi piipahdimme tänään aamulla Jyväskylän Evidensiassa putsauttamassa Rympän hampaat ja operaation jälkimainingeissa poitsu on koomaillut koko päivän, mikä ei ole haitannut meikäläistä yhtään. Sainpahan tarkistettua ja palautettua pari esseetä, joiden palautuspäivä oli, kappas kepposta, juurikin tänään. Miksi tehdä tänään jotain, jonka voit jättää huomennakin tekemättä, eiku? No mutta joo, olen kyllä äärimmäisen onnellinen, että saimme pitkän pohdinnan jälkeen vihdoinkin aikaiseksi tilata Rympälle tuon lekuriajan. Ei tuo toki meidän ensimmäinen vierailu hammasklinikalla ollut, mutta edellisestä käynnistä on ehtinyt vierähtää jo muutama vuosi. Ongelmaahan ei olisi, jos Rymy söisi enemmän luita, muttamutta. Nyt on kieltämättä jäänyt luut tilaamatta, kun ei ole enää isoa pakastinta mihin ne mahtuisi, enkä vielä (broiskua lukuunottamatta) ole onnistunut löytämään luita joista Rymy pitäisi ja jotka tehokkaasti puhdistaisivat otuksen hampaita. Pakko varmaan jatkaa etsintöjä... ja ostaa hammasharja.


Eläinlääkärissä oli ihan yhtä jännää kuin aina ennenkin: Rymy tärräsi, läähätti ja näytti taas kerran maailman masentuneimmalta ja laiminlyödyimmältä otukselta ikinä. Voin vaan kuvitella miltä se näyttää, kun 14 kiloa painava koira hyppää emäntänsä syliin itkemään.  Mistä tulikin mieleeni... Oon sanonut tämän varmaan miljoona kertaa ennenkin, mut pakko se on sanoa taas; mä olen niin täydellisen tyytyväinen tämän putiikin henkilökuntaan, ettei ole tosikaan. Musta on ihan älyttömän hienoa miten mun herkkikseeni suhtaudutaan tuolla - ei vähätellä eikä katsota vinoon, vaan oikeasti meidät otetaan aina vastaan lämmöllä ja ymmärryksellä. Aina mennään koiran ehdoilla, ja meidät omistajatkin otetaan joka kerta huomioon. Tällä kertaa en tahtonut lähteä ennen kuin olin aivan 100% varma, ettei Rymy enää ole tässä maailmassa ja se oli heistä aivan fine. Viime kerralla teimme sen virheen, että lähdimme juuri kun Rymyä oltiin nostamassa pöydälle (olimme siis siinä uskossa, että koiruus on jo unessa) ja sen verranhan se mokomo tuolloin havahtui, että jäi vinkumaan peräämme. Kerroin hoitajalla ja lääkärille kyseisestä kerrasta ja niinpä Rymylle annettiin pieni annos hieman nopeammin vaikuttavaa ainetta. Niiiiin ja sitten vielä sekin, että viimeisimmillä visiiteillä meitä on joka kerta tullut tervehtimään hoitaja, jolla on itselläänkin whippettejä ♥ 


Viimeksi operaation suoritti Aino-Maija Laitinen, tällä kertaa Katja Rajalin. Nimi kuulosti niin hirveän tutulta, että odotushuoneessa kurkistin kännykällä nopeasti Hugon viimeisimmän epikriisin ja kas vain, sama lääkärihän se oli kyseessä. Ei mikään ylläri sinänsä, samassa paikassahan me ollaan käyty jo vuosia, nimi vaan on vaihtunut matkan varrella muutamaan otteeseen; alun perin kävimme Keski-Suomen eläinklinikalla, sitten Animagi Jyväskylässä ja nyt tosiaan Evidensiassa. Henkilökunta on kuitenkin tuntunut pysyvän suurelta osin samana, mikä on ollut se paras juttu. Rymyn sydän kuunneltiin pikaisesti - tärrääminen oli niin käsittämätöntä, etten mä kyllä uskonut niiden mitään ääniä kuulevan, sivuäänistä puhumattakaan. Sen verran lääkäri vissiinkin sanoi, että jos sivuääniä olisi, ne oltaisiin kyllä tärinästä huolimatta kuultu? Meni multa vähän ohi siinä Rymyn nujutessa sylissä. Epikriisin luettuani mä olen kyllä entistä varmempi siitä, että jossain vaiheessa me käydään se sydänultra ottamassa, ihan mun mielenrauhani takia. Ja ehkä vähän Sannankin, kröhöm. Epikriisi kertoi mulle myös sen, että ollaan oltu hieman huonoja koiranomistajia mitä hampaiden hoitoon tulee, yaiks. Nyt on aika tehdä muutos. Onneksi Musti ja Mirri sijaitsee tuossa linkkimatkan päässä entisen tunnin automatkan sijaan eli voidaan pienellä vaivalla käydä ostamassa elukalle hammasharja ja jotain superherkullista hammastahnaa. Ei muuten edelleenkään kaduta tää Jyväskylään muutto, ei sitten pätkän vertaa.


En tiedä johtuuko tosta kokonaisvaltaisesta stressistä ja jännäämisestä, mutta Rymyhän ottaa nää nukutukset aina ihan tosissaan... sen verran oli jalkojen toiminta hakuhetkellä huteraa, että taas kerran se kannettiin autoon ja autosta kotiin sohvalle. Ei kelvannut edes ruoka, mikä on aina yhtä järkyttävää. Ennen nukutustahan pitää paastota se about 8 tuntia, eikä Rymy millään ymmärtänyt aamulla, miksei aamupalaa tarjoilla normaaliin tapaan... Oltiin onneksi sen verran fiksuja, että otettiin heti kahdeksalta lekuriaika, jottei jouduta pitämään toista nälässä - tai kuuntelemaan sitä valitusta. Operaation jälkeen Rymy torkkui aikalailla kahteen, jolloin huomattiin, että otus on kirjaimellisesti pissaamaisillaan alleen... Tässä vaiheessa pakotimme Rymyn tietenkin jaloilleen ja ulos. Pikapissatuksen jälkeen ruokakin maistui :)


Ilta on sujunut melko levollisesti. Vähän jännittää miten meidän yö mahtaa mennä, kun päivä on kulutettu tehokkaasti nukkuen, mutta eipähän tuota oikein pakollakaan voinut hereillä pitää. Huomenna saadaan muuten näillä näkymin kylään Rympylän hurmaava velipoika, Toto, joka on vilahdellut vanhassa blogissa enemmänkin. Odotan treffejä innolla, sillä vaikka ollaan asuttu täällä jo parisen kuukautta, ei olla vielä ehditty Toton seurasta nauttimaan. Nyt meikäläinen kipaisee sohvan nurkkaan peiton alle, Rymppä kainaloon ja Netflix pyörimään. Gilmore Girls ja uudet jaksot, here I come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti